Gebonden in Duister

Gebonden in Duister, Kims boeken

“Gebonden in Duister” is het eerste deel van de trilogie over Lilith. Deze roman verscheen in april 2010.

Flaptekst:

In de ban van de profeet
In de ban van dood en vernietiging

Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide.

OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER, HAAR VERLEDEN EN ZICHZELF…

Achtervolgd door de gruwelijkheden van de oorlog, na het besef dat het opvolgen van bevelen geen excuus meer kan zijn voor haar deel in de bloederige strijd, vlucht Lilith naar Merzia, enkel om zichzelf terug te vinden in een situatie waar ze weer aan de genade van anderen is overgeleverd. In het paleis maakt ze als gevangene kennis met een andere magiër, de aanvankelijk hardvochtig overkomende Ferhdessar die dreigt haar geheimen te doorgronden.
Ondanks alle tegenslagen weet Lilith zich een weg te banen tot de harten van enkele van de mensen om haar heen, tot haar verleden haar weer inhaalt. Haar vroegere meester stelt Yvar, koning van Merzia, een ultimatum: totale onderwerping of totale vernietiging.

Met de wereld op de rand van een afschuwelijke oorlog ziet Lilith zich gedwongen haar verschrikkelijke krachten nog een laatste keer aan te wenden. Ze besluit de onverzettelijke Ferhdessar te helpen in zijn strijd tegen de profeet.
Maar wie van deze twee machtige magiërs is de minste van de twee kwaden?

Lees hier de eerste pagina’s van “Gebonden in Duister”: sample_Lilith

Dit was de kaft waarmee het boek oorspronkelijk uitkwam.

7 gedachtes over “Gebonden in Duister

 1. En wat een mooi boek is het zeg! Ik kan niet wachten tot het volgende deel uit is! Ik wil zo graag weten hoe het afloopt! Het is ontzettend mooi geschreven en heeft me Lilliths wereld mee ingetrokken! Bedankt voor heel wat uurtjes leesplezier!

  Liefs,
  Pinky

 2. Kim heeft mij Verbroken in schemer ook al laten lezen.een gelukkig voorrecht.
  Om de lezers van het eerste deel een beetje nieuwsgierig te maken zeg ik. Als lezer denk je dat je het weet, maar dan denk je net verkeerd , het blijft spannend. Voor wie ben je vraagt Kim ,ik heb mijn keuze gemaakt maar misschien nog niet de juiste.
  Gebonden in duister en Verbroken in schemer blijft een heel mooi en spannend verhaal dat niet verveeld.
  Gebonden in Duister is een aanrader en terecht dat het een trilogie is geworden . Je wilt en kunt niets missen.

 3. …De lezer valt in het eerste hoofdstuk midden in de gebeurtenissen. Pas geleidelijk komt hij te weten wat hieraan vooraf is gegaan. Deze fantasy-roman die een vervolg zal krijgen in ‘Gebonden in licht’, biedt alles wat men bij dit genre kan verwachten: een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en vooral een behoorlijke portie geweld. Ondanks het feit dat dit verhaal niet bijzonder is en er van originaliteit weinig sprake is, kan het de liefhebbers van dit genre en kleurrijke avonturenromans enkele uren ontspanning en leesgenot bieden.

  —einde recensie—

  Ik heb hier niet de hele recensie geplaatst, omdat die wel erg veel verklapt. Voor wie toch nieuwsgierig is en het niet erg vindt om in een recensie te lezen wat er in het boek gebeurd:
  http://zoeken.bibliotheekhengelo.nl/?q=gebonden%20in%20duister Je moet nog wel even doorklikken.

  Het vervolg is dus niet Gebonden in Licht (dat is zelfs nooit de titel geweest, dus hoe de recensent daarbij komt… Ach, ook bijna alle namen zijn verkeerd gespeld), maar Verbroken in Schemer. Geboren in Licht is het derde en afsluitende deel.

 4. Ik kocht het boek op Castlefest en toen ik het begon te lezen kon ik het niet meer wegleggen. Het is een bijzonder verhaal omdat niet, zoals in andere fantasy boeken, duidelijk is wie de goeden en wie de slechten zijn. En aan het eind van dit boek wist ik dat nog steeds niet eigenlijk, al heb ik wel wat antipathie tegen de volgers van de god Jacob. Het boek leest lekker en ik ben zeer benieuwd naar de volgende delen!

 5. Lilith is ontsnapt aan haar meester, een magiër die de mensen de leer van Jakob wil opleggen. Hierbij schuwt hij geen enkel middel. Lilith die al vanaf jongs af aan door hem gebruikt wordt als wapen, weet zich los te worstelen. Ze vlucht naar Merzia, waar ze weer gevangen wordt genomen. In eerste instantie lijkt haar nieuwe leven een verbetering. Hoewel ze een gevangene is in Merzia zijn er toch mensen die het beste met haar voor hebben. De byfurste Ghalatea lijkt zich echt om haar welzijn te bekommeren. Dat verandert allemaal als ze haar verleden niet langer achter zich kan laten. Aangespoord door de magiër Ferhdessar besluit ze de confrontatie met haar verleden aan te gaan.

  Dat Kim ten Tusscher kan schrijven mag duidelijk zijn. In het begin weet de lezer net zoveel als de mensen in Liliths omgeving: niets. Dat maakt haar tot een interessant personage. Ze is gehuld in mysterie en woede. Ten Tusscher slaagt erin om je via Lilith in het verhaal te trekken en je niet meer los te laten.

  Soms hapert het verhaal nog wat, op andere punten heeft Ten Tusscher er zo goed de vaart in, dat het onduidelijk is wat er precies gebeurt. Maar met Gebonden in Duister laat ze zien dat ze zich ontwikkelt heeft na het verschijnen van Hydrhaga. Haar personages hebben duidelijk meer diepgang en zijn voor de lezers tastbaarder geworden.

  Gebonden in duister is het eerste deel van de trilogie waarvan het tweede deel Verbroken in Schemer binnenkort verschijnt. Met dit eerste deel heeft Ten Tusscher de lat voor de volgende boeken erg hoog gelegd.
  (Stéphanie de Geus) – 4 sterren

 6. Gebonden in Duister is een prachtige optekening van de ontwikkeling van een jonge vrouw die grote machten bezit maar tegelijkertijd kwetsbaar is. Het verhaal brengt haar hunkering naar onafhankelijkheid, maar ook haar behoefte om haar plaats in de wereld te vinden, op indringende wijze in beeld. Het is niet alleen onderhoudend geschreven, maar zet ook aan tot nadenken en kan inspiratie bieden. Het zal zeker ook Young Adults aanspreken.
  Met dit verbeeldingsrijke, vaardige debuut plaatst Ten Tusscher zich tussen de betere fantasyschrijvers in Nederland.

  Voor de hele recensie: Fantastiek

 7. Gebonden in Duister, het eerste deel van een trilogie, is met een ontzettende vaart geschreven en biedt een perfect evenwicht tussen boeiende, levendige omschrijvingen en snelheid. De wereld zit goed en realistisch in elkaar; er is duidelijk over nagedacht. Hoewel veel zaken bekende fantasie-elementen zijn, zijn er toch voldoende originele punten in te ontdekken en heeft de auteur unieke invalshoeken gevonden om magiërs en niet-menselijke wezens in beeld te brengen. Het verhaal is spannend opgebouwd, met een mooie afwisseling tussen actie en rustpunten. De sterkte zit vooral bij de personages, die allen ontzettend goed bedacht zijn, mensen van vlees en bloed zijn, met twijfels, verledens etc. Vooral Liliths karakter zit consequent in elkaar. De draak in haar geeft haar een opvliegende en agressieve aard, haar verleden heeft haar wantrouwig en emotieloos gemaakt en de vrouw in haar vecht hiertegen en hunkert naar liefde en vriendschap. Prachtig fantasyverhaal dat nergens verveelt, kleurrijk is weergegeven en veel diepgang heeft. Voor liefhebbers van het genre is dit boek zeker een aanrader!

  Je vindt de hele recensie op Spentakel. Maar pas op, want hij bevat spoilers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s