Terugblik op Elfia

Laatste nieuws

Er was eens, in een land hier niet zo ver vandaan, een koninkrijk dat Elfia heette. Het is een land vol magie en mysterie. Slechts twee dagen per jaar is het te bezoeken. Ga je nu in Haarzuilens op zoek naar Elfia, dan vind je iets wat doet denken aan, maar de levendigheid en de magie mist.

elfiaIk beschouw mijzelf niet als een bezoeker van Elfia, maar als een inwoner. Als schrijver heb ik het privilege om naar binnen te mogen nog voordat de poorten openen. In die magische ochtenduurtjes, waan ik mij echt in een ander land. De inwoners ontwaken, de marktkooplieden stallen hun waren uit. En ik loop over de kalme paden van het koninkrijk om op bezoek te gaan bij de Hobbits, elfen en Rohirrim van Ennorandirrim. Met hen drink ik een kop thee in hun schitterende kampement. Wat een heerlijk begin van de dag.

Wanneer ik terugkom in de schrijversstal van Zilverspoor zijn de poorten van Elfia inmiddels geopend voor bezoekers. Ik bewonder de klederdrachten van iedereen die van heinde en verre naar dit koninkrijk is gekomen. De zon geeft dit jaar nog meer glans aan de parade die aan de stand voorbij trekt.

Ondertussen praat ik met mensen die mij nog niet kennen over mijn boeken. En luister ik met rode wangen naar de lezers die me komen vertellen wat ze van mijn verhalen vonden.
Ik heb weer van iedere minuut genoten. Volgend jaar weer!

3 gedachtes over “Terugblik op Elfia

 1. Dank je voor je mooie woorden. Ik wou dat ik het zo mooi kon zeggen. Maar ja, jij bent dan ook een topauteur.
  Hoewel het ‘s-nachts heel koud was, hebben we een prachtig weekend gehad. En inderdaad, de sfeer was ook geweldig. Als het even kan, volgend jaar weer.
  Het was heerlijk om als hobbit allerlei leuke, bijzondere mensen, hobbits en andere wezens te ontmoeten, en met hen in gesprek te raken, over datgene wat ons allen bindt: de liefde voor de fantasy.

 2. het was inderdaad een prachtige op zondag , en ja het lijkt wel een grote familie , zo gemoedelijk gaat het , iedereen geef je de kans om een foto te maken , en een praatje , wat een heerlijk feest is dat gewwest , 650 foto’s , en helemaal afgeknoedelt vanwege het mooie weer

  1. Die gemoedelijke sfeer is inderdaad opvallend. Alleen daardoor krijg ik al het gevoel dat ik in een andere wereld ben beland.
   Je website kan ik helaas niet openen. Ik hoopte dat je daar wat foto’s had staan.
   Groetjes Kim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s