Over Kim

NeraK180411-27Ik ben Kim ten Tusscher, in 1979 geboren in Twente en daar eigenlijk altijd gebleven. Ik woon met Björn in een huis uit 1902 en we delen een passie voor geschiedenis, reizen en avontuur. We fietsten samen van de westkust van Engeland naar de oostkust (tentje achterop), langs Hadrian’s Wall, maar ik trek er ook graag alleen op uit (bijvoorbeeld mijn reis naar de Lakota Indianen, wandelen in Madeira of een weekend overleven op de Veluwe).

Verhalen schrijven is mijn passie en fantasy een geweldig middel om de wereld om me heen te onderzoeken. Ik schuw geen heftige onderwerpen, omdat die me uitdagen om onbevooroordeeld na te denken over wat er allemaal om me heen speelt. Het is niet voor niets dat mijn verhalen bekend staan om de overtuigende personages en een wereld die niet zwart- wit is. Ik houd juist van verhalen die spelen in het grijze schemergebied tussen goed en kwaad. Maar ik ben natuurlijk meer dan schrijver. Zoals je op mijn website kunt ontdekken, houd ik ook erg van films. Voor diverse projecten heb ik de kostuums en/of styling gedaan en ik ben bijzonder trots op Hunter’s Prey. De band Seven Waters schreef dit nummer naar aanleiding van Jager&Prooi en na een succesvolle crowdfunding maakten we de epische videoclip.

Wil je me nog beter leren kennen? Volg me dan op social media. Tot snel!

5 gedachtes over “Over Kim

 1. Wauw, dank je, Anke.

  Geboren in Licht (het laatste deel van de trilogie) is waarschijnlijk tijdens Castlefest 2011 verkrijgbaar. Ik ben nu druk met het herschrijven van dat deel en heb net weer allerlei wendingen bedacht. Het is dus iets meer werk dan ik eerder had ingeschat.
  Ik houd je op de hoogte!

  Groeten Kim

 2. Ha Kim,
  dankzij ‘Over Kim’ heb ik nu eindelijk toch “Born of hope” gezien. Prachtige film in de stijl van, maar zeker niet minder dan, de ‘echte’ Lord of the ring films.
  Wat heerlijk als je zo veelzijdig bent. Maar ik hoop toch dat je vooral door blijft schrijven, zodat we meer van die geweldige boeken kunnen lezen.
  Veel succes en vooral plezier volgende week in Arcen en zorg dat je ook nog wat tijd voor jezelf overhoudt.

  Groeten Albert

 3. Hallo Kim,

  Toevallig ben ik via een collega tegen een paar boeken van jou aangelopen. ik ga ze zeker lezen.
  Ik zelf ben geboren (1951) en getogen in Borne. Heb jij of je ouders ook connecties met Borne? (Bornerbroeksestraat)

 4. Hallo Frans,
  Leuk dat je hier een bericht achterlaat.
  Ik ben opgegroeid in Borne en woon er nu weer. Mijn vader is een Bornenaar en mijn moeder (zij is van Evertzen) heeft er ook bijna altijd gewoond.
  Ik wens je veel plezier met mijn boeken!
  Groetjes Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s